Jdi na obsah Jdi na menu
 


John McCarthy

article preview

Narodil se ve francouzském Dieppe v roce 1851, byl ženatý a měl 4 děti. McCarthy pronajímal pokoje na Dorset Street 26, kde žila i Mary Jane Kellyová. Velice často se toto místo označuje jako Miller's Court, podle dřívější majitele Johna Millera. První stín podezření na McCarthyho padl kvůli tomu, že dovolil Mary Jane se u něj zadlužit a zároveň u něj dále mohla bydlet v podnájmu. 9. listopadu 1888 před 10:30 McCarthy poslal Thomase Bowyera, aby od Mary Jane vyzvedl alespoň část dlužného nájemného. Bowyer zaklepal na dveře jejího pokoje, ale když se nikdo neozýval, rozhodl se nahlédnout dovnitř rozbitým oknem. V tu chvíli uviděl zmasakrované tělo Mary Jane. Bowyer okamžitě běžel zpátky za McCarthym a vše mu pověděl. Společně se pak vrátili zpět. McCarthy později vzpomínal: "Nikdy na ten pohled nezapomenu. Bylo to jak dílo samotného ďábla. Slyšel jsem hodně o vraždách ve Whitechapelu, ale nikdy mě nenapadlo, že uvidím něco takového. Doufám, že už něco podobného nikdy neuvidím."

Oba okamžitě běželi na policejní stanici. Poté co dorazili policisté se do 13:30 čekalo až dorazí policejní psi. Když bylo zjištěno, že psi stále ještě nejsou na cestě, bylo rozhodnuto, že budou vyraženy dveře do pokoje. Ty McCarthy rozbil krumpáčem. Proč to udělal, když měl zcela jistě náhradní klíče, není jasné a vyvolává to opět nezodpovězené otázky.

Někteří badatelé tvrdí, že McCarthy byl stálým klientem Mary Jane. To by koneckonců vysvětlovalo, proč ji nevyhodil, když neměla na nájem. Podle těchto teorií to měl být i důvod pro její vraždu (koneckonců McCarthy byl ženatý a přitom byl pravidelným klientem u prostitutky). Někteří spekulují i o možnosti, že ho Mary Jane vydírala. Jiní zase tvrdí, že McCarthy byl ve skutečnosti její strýc nebo vzdálený bratranec. Údajně pak v Dorset Street zmizelo ještě několik dalších podnájemníků, ale toto tvrzení nelze nijak doložit. Ostatně, vše co se točí kolem McCarthyho jako vraha Mary Jane Kellyové (a potažmo jako Jacka Rozparovače) jsou jen nepodložené spekulace, pro které neexistuje jakýkoliv důkaz.

Sám McCarthy se po vraždě Mary Jane stal místní celebritou a těsně po vraždě dostal několik nabídek na prodej postele, na které zemřela Mary Jane. McCarthyho tyto morbidní nabídky odmítl. Už 11. listopadu 1888 obdržela jeho manželka dopis podepsaný Jack Rozparovač, ve kterém pisatel tvrdí, že příště je na řadě ona a její dcera. Je téměř jisté, že dopis nepsal vrah. John McCarthy zemřel v roce 1935.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 4
Celkem: 571353
Měsíc: 5793
Den: 243