Jdi na obsah Jdi na menu
 


George Morris

article preview

George James Morris se narodil 8. února 1834. 22. prosince 1856 vstoupil do Scotland Yardu, odkud odešel 13. ledna 1882 kvůli své nemoci žaludku. Po svém odchodu od policie pracoval jako noční hlídač ve skladu firmy Kearly and Tonge na Mitre Square.

Byl ve službě i v noci z 29. na 30. září 1888. Většinu této směny uklízel kanceláře a procházel se po skladišti. Za celou noc nic podezřelého neslyšel. Sám později uvedl, že kdyby někdo vykřikl na Mitre Square, musel by to slyšet. V 01:45 uslyšel bouchání na pootevřené dveře skladu. Když přišel ke dveřím, uviděl strážníka Edwarda Watkinse. Ten řekl Morrisovi: "Proboha chlape, pojďte mi pomoct!" Morris popadl lampu a když vyšel ven, zeptal se strážníka: "Co se stalo?" Strážník Watkins odpověděl: "Je tady další ženská rozřezaná na kousky!" Morris šel do rohu Mitre Square, kde ležela zohavená Catherine Eddowesová. Když na její tělo posvítil lampou, pochopil že strážník nelhal. Když Morris neviděl v okolí nikoho podezřelého, rozeběhl se směrem k Aldgate. Celou dobu přitom zuřivě pískal na svou píšťalku, kterou měl ještě z doby, kdy pracoval u policie. V Aldgate ho zastavili strážníci Harvey a Holland, kterým řekl co se stalo a následně je odvedl na místo činu. Teprve poté se vrátil zpět do skladu.

Již tehdejšímu tisku přišlo přinejmenším podezřelé, že Morris v noc vraždy vůbec nic neslyšel. Přitom sám tvrdil, že jinak slyší i kroky policisty na obchůzce. Údajně také měl před začátkem své směny 29. září říct, že by si přál aby se na Mitre Square objevil whitechapelský vrah, aby mu směna rychleji utekla. To mu v očích některých badatelů také moc nepřidalo. Proto se někdy Morris uvádí jako jeden z podezřelých, nicméně žádné důkazy proti němu neexistují.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 570784
Měsíc: 5571
Den: 182