Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frederick Deeming

article preview

Frederick Bailey (také psáno Bayley) Deeming se narodil v roce 1842. Již od dětství měl až nezdravě silný vztah ke své matce a po její smrti v roce 1873 se stal velice citově nestabilním. Stal se námořníkem a během jedné plavby prodělal těžký zánět mozkových blan. Poté se začal chovat podivně, někdy dělal nesmyslné věci a zdůvodňoval to tak, že mu to přikázala jeho matka ze záhrobí. Navzdory své citové nestabilitě se během jedné z plaveb seznámí s jednou ženou, se kterou se později ožení a má s ní čtyři děti. Deeming se stěhuje do Austrálie, kde začíná rozjíždět svou kariéru kriminálníka. Odsedí si tu i menší čtrnáctidenní trest za zpronevěru. Další problémy se zákonem na sebe nenechají dlouho čekat a Deeming je u australské policie brzy veden jako vcelku zručný podvodník. I z tohoto důvodu se Deeming i s rodinou stěhují do Kapského města v Jižní Africe, kde ve svých podvodech pokračuje. Následuje stěhování do Johannesburgu. A když už i tam je pro Deeminga  půda moc horká, rozhoduje se, že pro něj i pro rodinu bude nejlepší přestěhovat se do Anglie. Zde žijí jako relativně obyčejná rodina, dokud nezačne být jeho sousedům divné, že Deemingovu rodinu už dlouho nikdo neviděl. Na všechny otázky Deeming odpovídá jednoduše: ,,Manželka s dětmi jsou mimo město.“ Krátce poté se Deeming vrací do Austrálie, kde se podruhé ožení. I jeho druhá manželka záhadně zmizí. Podezíravým sousedům Deeming manželčinu nepřítomnost vysvětluje tím, že odjela za obchodem. Na Vánoce 1891 Deeming dům opouští. O několik měsíců později jeho majitelka provádí po domě nové nájemníky. Když se jí ptají po původu otřesného zápachu v jídelně, není schopna odpovědět. Když se pak od sousedů dozvídá o zmizení paní Deemingové, okamžitě kontaktuje policii. Když policisté v jídelně odstraní prkna v podlaze, najdou Deemingovu manželku s podříznutým hrdlem a ve značném stádiu rozkladu. Australští policisté okamžitě informují své liverpoolské kolegy, kteří provedou prohlídku Deemingova domu. Scénář se znovu opakuje. Pod podlahou je ukryto tělo Deemingovy první manželky i jejich čtyř dětí. Všichni mají podříznutá hrdla. Deeming byl nakonec zatčen v březnu 1892 v Perthu v Austrálii. U soudu se hájil tím, že během některé z jeho mnoha cest se nakazil pohlavní chorobou, díky které trpěl epileptickými záchvaty a která mu způsobila poškození mozku. Kvůli tomuto poškození pak cítil tak nutkavou potřebu vraždit. Jinak se ale Deeming  u soudu choval dost neomaleně, neustále si na něco stěžoval a prohlašoval, že to celé stejně nemá smysl, protože tisk už o jeho osudu dávno rozhodl. Jednou dokonce prohlásil na konto poroty, že tak neuvěřitelně ošklivé lidi ještě v životě neviděl. Nicméně nic mu už nemohlo pomoci. Deeming byl uznán vinným a odsouzen k trestu smrti pověšením. Poprava se konala 23. května 1892.

Již během procesu se novináři předháněli v tom, kdo přinese ,,věrohodnější“ svědectví o tom, jak byl Deeming v roce 1888 viděn ve Whitechapelu a rovněž jak si tam kupoval nůž. Nutno podotknout, že po zatčení se Deeming svým spoluvězňům opravdu přiznal, že je Jack Rozparovač, policii o tom ale nikdy nic neřekl. Ve skutečnosti existují snad jen dva důvody, které spojují Deeminga s vraždami ve Whitechapelu. Jednak je to jeho nepopiratelné šílenství a jednak způsob jakým vraždil (podřezání hrdla). Ale nesmíme zapomínat na ten nejdůležitější fakt. A tím je, že Deeming byl v době vražd prokazatelně v Jižní Africe. Není ovšem bez zajímavosti, že Deemingova posmrtná maska byla dlouhé roky vystavena v budově Scotland Yardu jako maska Jacka Rozparovače. Dnes je majetkem slavného Black Musea.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ross - Jack

Vše výše uvedené má jeden háček a to ten, že v době vražd ve Whitechaplu, byl na svobodě, až v roce 1890 byl chycen za podvody v jižní Americe a uvězněn v Halle na severu Anglie (propuštěn 1891).
A poslední důležitá věc, v Austrálii se policii přiznal k vraždám Catherin Eddowsové a Mary Jane Kellyové, dokládá to dokonce jedna zpráva z policejních zdrojů.

 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 566110
Měsíc: 5379
Den: 192