Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pitevní zpráva doktora Thomase Bonda

Zpráva o ohledání těla Mary Jane Kellyové

 

Poloha těladoktor-thomas-bond.jpg
Tělo leželo nahé uprostřed postele, s rovnými rameny, osa těla byla ovšem nakloněna na levou stranu postele. Hlava spočívala na levé tváři. Levá ruka byla podél těla s předloktím ohnutém do pravého úhlu a ležící přes břicho. Pravá ruka byla mírně od těla a spočívala na matraci. Byla ohnutá v lokti, ležela na hřbetě ruky, prsty byly sevřeny v pěst. Nohy byly daleko od sebe. Levé stehno svíralo s trupem pravý úhel, pravé pak bylo v tupém úhlu ke genitáliím.
Břicho a stehna byly kompletně odstraněny, z břišní dutiny byly vyjmuty vnitřnosti. Ňadra byla odříznuta, na rukou bylo několik rozeklaných řezů, tvář byla zohavena k nepoznání. Krk byl proříznut až na kost.
Vnitřnosti byly nalezeny v různých částech pokoje: děloha, ledviny a jedno ňadro bylo pod hlavou oběti, játra mezi jejíma nohama, střeva na pravé straně těla, slezina na levé straně. Velké kusy tkáně odstraněné z břicha a stehen ležely na stolku.
Povlečení na posteli bylo v pravém rohu napito krví. Na podlaze byla kaluž krve o velikosti asi 2 stop. Na zdi u pravé strany postele v úrovni krku oběti bylo několik stříkanců od krve.
 
Posmrtné ohledání
Řezy na obličeji byly vedeny všemi směry, obzvláště na tvářích a na nose. Obočí a uši byly částečně odstraněny. Rty byly bledé a rozřezané několika řezy směřujícími k bradě. Několik nepravidelných řezů pak zbavilo tvář oběti všech jejích rysů.
Kůže a tkáň na krku byla proříznuta až na kost, na 5. a 6. obratli byly znatelné stopy po noži. V okolí řezu byly jasné stopy po ekchymóze (malé krvavé skvrny na kůži způsobené narušením cévních stěn).
Průchod vzduchu byl přerušen v dolní části hrtanu přes prstencovou chrupavku.
Obě prsa byla odstraněna více či méně kruhovými řezy. Mezižeberní svaly mezi 4., 5. a 6. žebrem byly proříznuty. Těmito otvory je vidět obsah hrudníku.
Kůže a tkáň od žeberního oblouku až ke genitáliím byla odstraněna ve třech velkých kusech. Pravé stehno bylo zepředu obnaženo až na kost. Řez poté odstranil i vnější část genitálií a část pravé hýždě. Levé stehno bylo až ke koleni zbaveno kůže i veškerého svalstva.
Na levém lýtku byla dlouhá sečná rána, která pronikla přes kůži a tkáň až hluboko do svalstva. Řez začínal pod kolenem a končil 5 palců nad kotníkem.
Na obou rukou i předloktích bylo několik rozsáhlých, rozeklaných řezů.
Na pravém palci byl malý, asi 1 palec dlouhý, povrchní řez. Pod kůží byla zřetelná krevní podlitina. Na zadní straně ruky bylo několik odřenin.
Po otevření hrudníku bylo zjištěno, že spodní část plíce byla vytržena ven, levá plíce byla neporušena.
Osrdečník byl otevřen, srdce bylo vyjmuto a nebylo na místě činu nalezeno.
V břišní dutině bylo nalezeno částečné strávené jídlo: ryba a brambory. Podobný obsah byl nalezen i ve zbytcích žaludku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 2
Celkem: 571326
Měsíc: 5785
Den: 243