Jdi na obsah Jdi na menu
 


Carrie Brownová

article preview

Milovnice Shakespeara Carrie Brownová je jedinou údajnou obětí Rozparovače, která nebyla zavražděna v Londýně. Její tělo bylo nalezeno 23-24. dubna 1891 na posteli v hotelu East River Hotel na Manhattanu v New Yorku v USA. Vražda Carrie Brownové je jedna velká záhada. Nedochovaly se žádné lékařské zprávy o ohledání jejího těla. Je jisté jen to, že byla uškrcena a její tělo bylo zohavené. Jediné co se dá zjistit o jejích poraněních je to, že po celém těle byly nalezeny řezné a bodné rány a tvrzení doktora Jenkinse, že vrah z těla oběti vyjmul celá střeva. A to je vše, co se dá zjistit. V noci 23. dubna mezi 22:30 a 23:00 byla Carrie viděna s nějakým mužem na jihovýchodním rohu Catherine Slip a Water Streets. Jeho je následující: věk asi 32 let, přes 170 cm vysoký, štíhlé postavy, dlouhý nos, světlý, hustý knír, cizího vzhledu (možná Němec), tmavě hnědý kabát, černé kalhoty, starý černý derby klobouk s promáčknutým vrškem. Muž působil dojmem, že nechce budit pozornost.

Za vraždu Carrie Brownové byl zatčen Alžířan jménem Ameer Ben Ali, který byl později dokonce shledán vinným a i přesto, že vinu popíral, byl odsouzen na doživotí. O 11 let později byl Ali propuštěn, když se zjistilo, že krev, která byla nalezena v jeho pokoji tu nastražil jeden z policistů.

Kolem případu se okamžitě roztočil kolotoč dohadů a v denním tisku se začalo skloňovat jméno Jacka Rozparovače a jeho ,,slavného" návratu. Jedna ze spikleneckých teorií tvrdí, že byla do celé věci zapletena newyorská policie. Vše souvisí s tím, že její vedení se netajilo názorem, že pokud by vrah podobný Rozparovači řádil ve Státech, byl by okamžitě dopaden. Pak už jen policisté šikovně využili vraždy Carrie Brownové, podstrčili důkaz do Aliho pokoje a mohli se pyšnit úspěchem a trumfnout slavný Scotland Yard. I když je tento příběh silně přitažený za vlasy, alespoň by to vysvětlovalo podivné objevení krve oběti v Aliho pokoji (a ve kterém měla newyorská policie prsty).

Další ,,zaručené" vyřešení tohoto případu se objevilo o deset let později. Jistý Dán zmizel přibližně ve stejné době, kdy došlo k vraždě. Později byl u něj doma údajně nalezen stejný klíč, jako používají v hotelu, kde se stala vražda a dokonce i košili od krve. Jenže pro tuto domněnku neexistují žádné důkazy.

Je docela zajímavé, že v době, kdy došlo k vraždě Carrie Brownové žil v blízkém New Jersey George Chapman, jeden z podezřelých v případu Jacka Rozparovače.

Jestli byla Carrie Brownová obětí Jacka Rozparovače se dnes už nedá určit, kvůli nedostatku informací o případu. Pokud by byly nalezeny ztracené pitevní zprávy a našla by se shoda mezi vraždou Carrie Brownové a řáděním Jacka Rozparovače v Londýně, musel by se přehodnotit i přístup k whitechapelským vraždám.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 564368
Měsíc: 5547
Den: 155