:

Co je typické pro Jižní Koreu?

Lucas Fadel
Lucas Fadel
2025-08-09 13:47:55
Count answers : 7
0
Korejská kuchyně je založena na rýži, zelenině a masu. Využívá se sezamový olej, sójová omáčka, sůl, česnek, zázvor, chilli pasta a zelí. Korejské národní jídlo se jmenuje kimči. Polévka je chápána jako součást hlavního jídla. Nudle a nudlové pokrmy jsou v oblibě. Oblíbený alkoholický nápoj sodžu se pálí z rýže, batátů nebo ječmene a má asi 22 % alkoholu. Korejské pivo je oproti tomu našemu sladké a vyrábí se z rýže. Na trhu dominují pivovary Hite Brewery a Oriental Brewery. Zajímavou směsicí chutí jsou rýžová, ovocná a bylinná vína. overpostingBěžně se popíjejí čaje a Korejci si zakládají na čajových rituálech. Voda z kohoutku je pitná. Menu v restauraci se pohybuje od 10 000 do 20 000 KRW.
Kevin Reichel
Kevin Reichel
2025-08-09 09:36:17
Count answers : 6
0
Korejci jsou na své tradiční pokrmy velmi hrdí, ale obecně platí, že ve světě obliba a především známost korejských jídel dost pokulhává nejen za kuchyní japonskou a čínskou, ale i thajskou nebo třeba indickou. Nejtypičtějšími korejskými jídly jsou různě grilovaná a pečená masa – např. pulkogi nebo kalbi. Nezbytnou přísadou téměř každého jídla je chilli a hlavně česnek. Typicky korejské jsou ale „studené“ nudle nengmjon, které se jedí se studeným hovězím vývarem, se syrovou zeleninou a se studeným masem. Dalším velmi oblíbeným jednoduchým jídlem je pibimpap – „rýžová míchanice“, připravovaná tak, že se do velké misky s rýží přidá několik druhů zeleniny a někdy i několik kousků vařeného masa. Kdekoli, i ve stáncích na ulici, lze také koupit rolky z rýže s kousky masa a zeleniny, zavinuté v plátcích mořských řas, říkají se jim kimpap.
Dina Prohaska
Dina Prohaska
2025-08-09 09:32:04
Count answers : 8
0
Jihokorejská kuchyně je podobná severokorejské kuchyni, i když se v mnoha ohledech liší. Jihokorejská kuchyně je oproti té severokorejské bohatší, více pikantní, jihokorejské lihoviny jsou slabší než severokorejské a v Jižní Koreji se běžně používá hovězí maso. Mezi nejpoužívanější suroviny patří rýže, nudle, ryby, mořské plody a kimčchi. Pokrmy z Kjongsangu jsou jednoduché, ale velmi výrazné a pikantní. Kuchyně ostrova Čedžu na jihu Jižní Koreje využívá mnoho ryb a mořských plodů, ale i mořských řas nebo hub. Kimčchi, které se na většině Korejského poloostrova podává téměř ke každému jídlu, se na Čedžu připravuje také, ale nepodává se zdaleka tak hojně.