Jak uvařit špagety?

Corrine Yost
2025-08-08 14:37:07
Count answers
: 5
Do dostatečného množství vroucí osolené vody vložíme těstoviny a voda musí opět rychle přijít do varu.
Hrnec nezakrýváme poklicí, protože těstoviny by vzkypěly.
Pak je promícháme, zmírníme plamen a dovaříme podle návodu, občas promícháme, aby se neslepily.
Těstoviny vaříme jen tzv. na skus (al dente).
To znamená, že při kousnutí cítíte, že koušete do těstoviny, nedají se rozmáčknout.

Eldon McClure
2025-08-08 09:39:39
Count answers
: 7
Na přípravu nám postačí pouze pár surovin.
Nejdříve si dáme vařit vodu na špagety dle návodu z prvního boxíku.
Vařící vodu na špagety osolíme a vložíme špagety do hrnce.
Vaříme bez pokličky.
Než scedíme špagety uvařené al dente, odebereme si hrnek vody ze špaget.
Asi 100 ml použijime na slaninu do pánve, kterou vrátíme na plotnu, a přivádíme k varu.
Přidáme právě scezené špagety a mícháme a mícháme.
Krátce budeme špagety takto zahřívat a promíchávat se slaninou.
Do špaget je možné přidat ještě pár lžic vody ze špaget, která nám zbyla v hrnku.
Omáčka má být jemná, krémová a hladká.
Hotové špagety carbonara stočíme vidličkou do hnízdečka, dáme na talíře, posypeme zbylým sýrem, ochutíme pepřem a můžeme ihned servírovat.