Jaký je rozdíl mezi kaprem a Amurem?
Lempi Adams
2025-08-22 23:39:34
Count answers
: 7
Amur k nám byl importován z Ruska.
Má jiný tvar těla.
Zatímco kapr má vyklenutý hřbet, amur má podobu tubovitou.
Obě ryby jsou si chuťově docela podobné, ale amur je přece jen o něco lepší.
Má větší svalové lupínky a také trochu lepší konzistenci masa.
Brannon Hill
2025-08-16 14:36:58
Count answers
: 13
Maso kapra je blátivější a má více malých kostí, chuťově je ale lahodnější.
Maso se chová jako napůl kapr a napůl losos.
To se projeví v polévce.
Tam se z amura dájí dát pouze odřezky bez kůže a vnitřnosti, chuť se musí pak nahnat kapří hlavou.
Ervin Yost
2025-08-13 01:54:33
Count answers
: 7
Kapr z řeky jeLookAndFeel rozdíl, než z rybníka. Z té řeky je to masíčko tuhé, jsou to sportovci a musí plavat proti proudu, krásně bílé a vůbec není cítit bahnem, což bohužel z některých rybníků se nedá jíst. Tam se ti kapři vyloženě rochní v bahně. Opravdu ten rozdíl tam je velký. Amur je taky vynikající, protože není tučný a chutí připomíná něco mezi štikou, candátem. Je to nádherně bílé, křehké maso, které plátkuje.
Kamille Quigley
2025-07-31 12:44:07
Count answers
: 2
Nemá taktové to tmavší maso, není cítit tolik rybinou jako kapr a je to netučná ryba. Nemá takzvané ypsilonky na hřbetu, má dlouhé kosti a hlavně krásné bílé čisté maso. Jedná se o polovičního dravce, je schopen si vzít i rybičku a je to bojovník, tělo má samý sval. To znamená, že má mnohem pevnější maso než kapr, krásně se lískuje a je to mnohem chutnější ryba.