:

Co jedla Marilyn Monroe?

Mozell Reinger
Mozell Reinger
2025-05-04 23:28:58
Count answers: 1
Ranní mléko se syrovými vejci, předtím však blonďatá kráska vypila pomerančový džus a zobla několik sušených švestek. Na druhou stranu se zdá, že Marilyn o skladbě svého jídelníčku přemýšlela. Na talíři měla v průběhu dne převážně libové maso a hodně zeleniny. K masu obvykle jím čtyři nebo pět syrových mrkví. Mezi její oblíbená jídla určitě patřily hovězí steaky, předem marinované jehněčí kotletky, ale také hamburgery nebo párky v rohlíku. Marilyn si pochutnala i na toustech namazaných máslem a jahodovým džemem. Nepohrdla také muffiny. Favoritem mezi jejími jídly byly překvapivě vnitřnosti. Pečená vepřová játra, krůtí srdíčka nebo krůtí játra na zelenině. Krůtí játra s kedlubnou a cuketou. Abyste si pochutnali jako Marilyn, budete potřebovat: 500 g krůtích jater 1 cibule 1 kedlubnu 1 červenou papriku 1 menší cuketu 3 lžíce rostlinného oleje sůl pepř. Játra pokrájejte na nudličky. Cibuli oloupejte nakrájejte na půlkolečka. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Papriku zbavte a spolu s nakrájejte na nudličky. Cuketu také pokrájejte na nudličky. Na pánvi rozpalte olej, nasypte do něj cibuli a smažte ji za stálého míchání dozlatova asi 5 minut. Přidejte játra a po dalších 3 minutách do pánve přidejte všechnu zbylou zeleninu, důkladně promíchejte a vše nechte společně smažit 2 minuty. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni ještě 3 minuty duste. Podlévat nemusíte, cukety pustí dostatečné množství tekutiny. Osolte, opepřete a hned podávejte.
Maggie Waters
Maggie Waters
2025-05-04 22:16:17
Count answers: 3
Marilyn Monroe měla svou představu o tom, co je správná výživa. Snídaně je často považována za nejdůležitější jídlo dne a Marilyn Monroe ji rozhodně nepodceňovala – ale její ranní rutina by dnes překvapila i ty nejodvážnější milovníky netradiční kuchyně. Každé ráno si připravovala dvě syrová vejce, která rozklepla do horkého mléka. Jedním z nejvíce překvapivých aspektů diety Marilyn Monroe bylo vynechávání oběda. Večeře: Proteinový základ a občasný dezert Přestože Marilyn Monroe vynechávala oběd, večeři si rozhodně neodpírala. Její večerní jídelníček byl založen na bílkovinách a jednoduchých, ale výživných pokrmech. Často si připravovala steak nebo játra, které doplňovala menším množstvím zeleniny, jako je mrkev nebo hrášek. Marilyn Monroe nebyla zastánkyní přehnaného omezování. Přestože dodržovala neobvyklou dietu, věděla, že vyvážený přístup k jídlu zahrnuje i odměny. Jednou z jejích oblíbených pochoutek byla zmrzlina, kterou si dopřávala pravidelně.
Marco Schiller
Marco Schiller
2025-05-04 20:43:21
Count answers: 1
Marilyn Monroe milovala dobré jídlo, ale pečlivě si vybírala, co si dá. Poměrně neobvyklá byla hned snídaně, ke které si通常dávala šálek horkého mléka, ve kterém rozmíchala dvě syrová vejce. Její jídelníček byl hodně zaměřený na maso. Oběd a večeře therefore obvykle zahrnovaly nějaký druh živočišných bílkovin se zeleninovou přílohou, většinou syrovou baby karotkou. Z masa měla obzvlášť ráda grilovaný steak, který si připravovala sama. „Moje večeře domu jsou překvapivě jednoduché. Každý večer se zastavím na tržnici a vyzvednu si steak, jehněčí kotlety nebo játra a opeču si je. K masu sním obvykle čtyři nebo pět syrových mrkví a to je vše. Musím být částečně králík, nikdy mě nenudí syrová mrkev,“ dodala s tím, že si vždy nechá místo ještě na sladký dezert. Obzvlášť milovala zmrzlinové poháry. Nic složitého, jen pár kopečků zmrzliny s čokoládou nebo slaným karamelem. S jídelníčkem plným bílkovin si to jistě mohla bez obav dovolit.
Jonathan Jenkins
Jonathan Jenkins
2025-05-04 20:14:12
Count answers: 2
Ráno, než si jdu dát sprchu, dám si ohřát mléko. Když je horké, přidám do něj dvě syrová vejce, rozmíchám je vidličkou a vypiju při oblékání. Podle některých je to divné, ale ukažte mi lékaře, který by řekl, že takováhle snídaně pro vytíženou pracující dívku není výživná. Laren Stover, autorka lifestylové knihy The Bombshell Manual of Style, nicméně tvrdí, že když Marilyn potřebovala shodit, snídala sklenici pomerančové džusu nebo porci spařených švestek, a to pro jejich projímavé účinky. Herečka Renée Taylor zase deníku New York Post v jednom rozhovoru prozradila, že se s Monroe osobně setkala. Blonďatý idol jí prý svěřil zaručený recept na nápoj na hubnutí – šlo o mix citronové šťávy, javorového sirupu a kajenského pepře a výsledkem pití tohoto koktejlu mělo být pročištění celého organismu. Marilyn přes den jedla málo nebo vůbec a téměř nikdy nevečeřela v restauraci. Po cestě domů se vždy zastavila v obchodě, aby koupila nějaké maso – většinou steaky nebo kotlety, ale měla ráda také játra. Maso si pak upekla v troubě a k němu snědla čtyři až pět syrových mrkví, které prý měla neskutečně ráda.