Jdi na obsah Jdi na menu
 


Joseph Barnett

article preview

Joseph Barnett se narodil v roce 1858 a stejně jako jeho otec a jeho tři bratři pracoval jako nosič ryb na Billingsgate Market. S Mary Jane Kellyovou se seznámil 8. dubna 1887 a následující rok a půl spolu žili na několika místech ve Whitechapelu. V červenci Barnett ztratil zaměstnání. 30. října dojde mezi ním a Mary Jane k divoké hádce, během které je rozbito okno v Miller´s Court 13, kde spolu v té době žili. Důvod hádky je údajně ten, že Mary Jane si domů vodí jiné prostitutky, které zde pak přespávají. Barnett nakonec práskne dveřmi a stěhuje se do Bishopsgate. V následujících dnech Mary Jane pravidelně navštěvuje, občas jí přispěje nějakými penězi a udržuje s ní dobré vztahy. 9. listopadu je však Mary Jane nalezena zmasakrovaná ve své posteli…

První, kdo se zmiňuje o Barnettovi jako o podezřelém je Bruce Paley v roce 1970. Podle jeho teorie je Barnett do Kellyové bláznivě zamilovaný a těžce nese, že se živí jako prostitutka. Věří, že když ji bude živit, tak přestane prodávat svoje tělo. To se mu i podaří, ale v momentě, kdy ztrácí svou práci, musí se Mary Jane vrátit do ulic. Barnett zuří a zkouší Kellyovou od prostituce odradit tím, že zavraždí několik prostitutek. Onou pověstnou poslední kapkou je pak hádka z 30. října. Barnett, který si myslí, že jeho láska není opětována, nakonec Kellyovou zavraždí.
Je pravda, že několik důkazů na Barnetta ukazuje. Jeho vhled odpovídá svědectvím několika svědků. Zvláště pak jeho výška asi 170 cm, věk 30 let, střední postava, světlá pleť a jeho knír. Navíc, pokud byla hnacím motorem jeho řádění láska k Mary Jane Kellyové, vysvětlovalo by to, proč po její vraždě zabíjení přestalo. Na místě vraždy Kellyové byla nalezena lahev od zázvorového piva. Podle dopisu ,,Váženej šéfe“ si pisatel v láhvi se zázvorovým pivem uschovával pravou červenou. Pokud by byl vrahem Barnett, bylo by také vysvětleno, jak je možné, že tělo Kellyové bylo nalezeno v uzamčeném pokoji. V tomto případě by se to dalo vysvětlit tím, že Barnett měl buďto klíč, nebo že věděl, že dírou v okně si může otevřít a po vraždě za sebou zase zamknul. Barnett také odpovídá Rozparovačovu psychologickému profilu, který vytvořila FBI. Zde je několik podobností:
 
Vrah byl běloch, mezi 28 a 36 lety, který žil a pracoval ve Whitechapelu.  Barnett byl třicetiletý běloch, který celý život žil a pracoval ve Whitechapelu.
 
Nepřítomnost otce během dětství vraha. Barnettovi otec umírá v jeho šesti letech.
 
Vrah měl takové zaměstnání, ve kterém mohl uplatnit svoje zvrhlé choutky. Barnett pracoval jako nosič ryb, takže měl jistě bohaté zkušenosti s vykosťováním a vyvrhováním ryb.
 
Jack Rozparovač přestal se svým řáděním buďto proto, že byl zatčen za nějaký jiný zločin nebo proto, že cítil, že by mohl být brzo dopaden. Barnett 4 hodiny po vraždě Kellyové absolvoval výslech na policii. Ta ale byla s jeho svědectvím spokojená a dále ho nepodezírala.
 
Vrah měl zřejmě nějakou formu fyzického defektu, která byla zdrojem jeho frustrace a hněvu. Podle posledních studií, Barnett při výslechu na policii vždy opakoval poslední slovo ve větě. To by mohl být náznak echolálie (chorobné opakování slov).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lukaskon - Vrah?

Pro mě to je podezřelý číslo jedna. Přeci jen je poslední vražda dost odlišná od těch ostatních a řekl bych, že vrah musel ten dům oběti dobře znát, když vraždil přímo tam. Kromě toho si myslím, že oběť vraha musela znát, když ho pozvala domů. Taky ten šílený masakr a to, že se nenašlo srdce by mohlo ukazovat na Barnetta. Na druhou stranu mi není jasné, kde by mohl získat znalosti lidské anatomie, z porcování ryb asi těžko.

Admin - Re: Vrah?

Barnett je určitě slibný podezřelý. Proto je s podivem, že nepatří zrovna mezi nejznámější podezřelé jako jsou Maybrick, princ Edward nebo různé konspirační teorie. To, že si prostitutka (a navíc opilá) pozve klienta domů by možná nebylo až tak nic divného, ale s tím chybějícím srdcem máš pravdu. V tomto případě by to bylo zvlášť symbolické. Ale kde by Barnett přišel ke znalostem lidské anatomie, to opravdu netuším. Přece jen mezi lidskou anatomií a tou zvířecí je velký rozdíl...

Jirka - Re: Re: Vrah?

a také je potřeba brát v potaz to, že Marry měla pečlivě složené věci u postele a byla nahá , je možné že proto že přišel její ,sice bývalý ,ale možná stále milenec !!!! navíc zmíněné chybějící srdce , a jestli je kreslený obrázek autentický srovnejte ho s fotkou která vyšla jako podoba Rozparovače tady : http://www.google.cz/imgres?q=rozparova%C4%8D&hl=cs&client=opera&hs=FEn&sa=X&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=7x6nmnB-z2H2mM:&imgrefurl=http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml%3Fid%3D289827&docid=JJVZDoOjRjG5CM&imgurl=http://img.aktualne.centrum.cz/45/18/451802-jack-rozparovac-tvar.jpg&w=150&h=150&ei=Z5aVUKP4Bs7Psgb8zoCgBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=147&vpy=197&dur=832&hovh=120&hovw=120&tx=61&ty=47&sig=103627563557075679041&page=1&tbnh=120&tbnw=117&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0,i:69&biw=1333&bih=601 o tomto podezřelém jsem se dnes dozvěděl poprvé, přiznávám ,ale po přečtení mi uplně mrazí v zádech . I když vyloženého favorita na podezřelého nemám, jako každý jsem se spoléhal na čtení různých článků, souhlasím s Lukaskonem

 



Statistiky

Online: 4
Celkem: 569448
Měsíc: 5463
Den: 215