Jdi na obsah Jdi na menu
 


Constance Kentová

article preview

Kentová se narodila v únoru 1844 a byla jedním z 9 dětí, z nichž však 4 zemřely během několika měsíců po narození. Jako dítě prý byla drzá, hrubá a mrzutá. Její matka projevovala znaky duševní nestability a zemřela 5. května 1853 na obstrukci tenkého střeva. Její otec se velmi brzy znovu oženil a celá rodina se přestěhovala do Wiltshire. Kentová svou novou matku nemohla vystát. Vše nakonec dospělo až tak daleko, že ji otec musel poslat do školy v Londýně. Těsně poté, co se vrátila do rodného domu, její macecha porodila chlapce jménem Francis Saville.

29. června 1860 byl tehdy teprve tříletý Francis nalezen mrtvý. Jeho hrdlo bylo podříznuto břitvou a jeho břicho bylo rozpáráno. Podle lékařské zprávy však k otevření dutiny břišní byl použit jiný nástroj než břitva. Podezření okamžitě padlo na Constance Kentovou. Scotland Yard ji podrobil výslechu, ale pro nedostatek důkazů musela být obvinění zproštěna. Téměř hned poté ji její otec posílá na 2 roky do francouzského kláštera. Po svém návratu začne navštěvovat náboženskou školu v Brightonu. Zde se v roce 1865 při zpovědi přizná k vraždě svého nevlastního bratra a požádá, aby byla její zpověď zveřejněna a ona mohla stanout před soudem. Během soudního přelíčení podrobně vylíčí jak svému otci ukradla břitvu a tou pak Francise podřízla a nakonec mu rozpárala břicho. To však bylo v ostrém rozporu s lékařskou zprávou, která vylučovala že by byla dutina břišní otevřena stejným nástrojem, jaký způsobil ránu na hrdle oběti. Constance uvedla, že se tak chtěla pomstít své nevlastní matce. Kentová byla za vraždu malého Francise původně odsouzena k trestu smrti, ale po nátlaku veřejnosti jí byl trest zmírněn na pobyt za mřížemi.

Podle jedné z možných teorií Constance pouze kryla svého otce, který byl skutečným vrahem. Kentová nakonec ve vězení strávila 20 let, během kterých pracovala jako zdravotní sestra. Propuštěna byla v roce 1885. Její další osud je neznámý, podle jedněch emigrovala do Kanady nebo Austrálie. Druhá teorie mluví o tom, že Kentová byla stejně duševně nestabilní jako její matka a kvůli hluboké nenávisti ke své nevlastní matce považovala všechny ženy za děvky. Proto se nakonec přestěhovala do Londýna, kde v roce 1888 zavraždila a zohavila pět prostitutek. Netřeba snad dodával, že jde o pouhopouhé dohady, pro které neexistuje jediný důkaz. Navíc je nutné připomenout, že všichni svědci vždy popisovali Rozparovače jako muže.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 3
Celkem: 570715
Měsíc: 5592
Den: 201