Jdi na obsah Jdi na menu
 


Annie Chapmanová

article preview

Narodila se v září 1841 jako Annie Eliza Smithová. Měla tři sestry, se kterými ale nevycházela dobře. Ve svém okolí byla známá jako Tmavá Annie. Byla 152 cm vysoká, silnější postavy, měla bledou pleť, modré oči, tmavě hnědé kučeravé vlasy a tlustý nos. V době její smrti jí bylo 47 let a trpěla tuberkulózou v pokročilém stádiu. Říká se, že umírala (mohla trpět i syfilidou). I když měla problém s pitím, není popisována jako typická alkoholička. Přítelkyně ji popisovala jako skromnou ženu, která jen občas sáhla po pití. Ať tak nebo tak, byla známá svou zálibou v rumu.

Annie se provdala za Johna Chapmana 1. května 1869. Měli spolu tři děti, z nichž jedno bylo chromé a jedno zemřelo ve dvanácti letech na meningitidu. V roce 1884 nebo 1885 se rozvedli. Chapman vyplácel Annie 6 šilinků týdně až do své smrti v roce 1886. Annie jeho smrt těžce nesla. Byla několikrát zatčena za opilství. Až po smrti manžela si začala Annie přivydělávat prostitucí, dříve pracovala jako prodavačka květin. Od května nebo června 1888 žila v Crossinghamově noclehárně, kde bydlelo přibližně 300 lidí. Tady navázala poměr s Edwardem Stanleyem. Někdy začátkem září dochází ke rvačce mezi Annie a Elizou Cooperovou, ze které si Annie odnáší modřiny na pravém spánku a na hrudníku. Důvody ke rvačce jsou nejčastěji uváděny dva: Edward Stanley a mýdlo, které si Annie od Cooperové půjčila a nevrátila

Poslední noc - noc ze 7. na 8. září 1888

17:00 - Její přítelkyně Amelia Palmerová potkává Annie, která si jí stěžuje, že je jí špatně. Když se Palmerová o několik minut později vrací, nachází Annie pořád na stejném místě. Ta tvrdí, že se musí vzchopit a sehnat nějakého klienta nebo nebude mít na nocleh.

23:30 - Annie se vrací do noclehárny.

00:12 - Jeden z podnájemníků vidí Annie v kuchyni. Tvrdí, že byla u své sestry, která jí půjčila 5 pencí. Ty ale Annie utratila za pití. Dále vidí, jak Annie spadne na zem krabička léků, které se vysypou na podlahu. Annie si z krbové římsy bere prázdnou obálku a léky dává do ní. Poté Annie odchází.

01:35 - Annie se znovu vrací do noclehárny. Jí vařenou bramboru. Správce po ní chce peníze za postel, Annie je ale nemá. Znovu tedy odchází, ale ještě na odchodu říká, ať nikomu nepronajímají její postel, že se brzo vrátí.

05:30 - Elizabeth Longová zahlédla Annie s nějakým mužem, jak stojí blízko okenic na Hanbury street 29. Longová si je jistá, že to byla Annie, protože stála čelem k ní. Muži do obličeje neviděla. Je si jistá i časem, protože právě v tu chvíli slyšela, jak hodiny odbíjely půl. Longová zaslechla jejich krátký rozhovor. Muž se zeptal: ,,Mohla bys?" A Annie odpověděla: ,,Ano." Chvíli poté vchází Albert Cadosch na zadní dvůr na Hanbury street 27. Když prochází kolem plotu, který dvorek odděluje od toho na Hanbury street 29, slyší hlasy. Jediné čemu rozumí je ženský hlas, který říká: ,,Ne!" Pak už jen slyší, jak něco spadlo na plot.

Tělo Annie Chapmanové je objeveno krátce před 06:00 na dvorku na Hanbury street 29 povozníkem Johnem Davisem, který zde bydlel.

Oběť měla nateklou tvář i jazyk a na hrdle byly znatelné modřiny o velikosti mužského palce. Všechny tyto znaky ukazují, že vrah oběť škrtil. Na prsteníku byla odřenina, zřejmě způsobená prstenem nebo prsteny. Ty se ale nenašly (vzal si je vrah?). Oběť měla proříznuté hrdlo. Úder byl veden z levé strany, protože nalevo od páteře byly nalezeny dva hluboké, čisté řezy. Byly vedeny souběžně, následné se oddělily. To vedlo lékaře k závěru, že vrah se pokoušel oběti uříznout hlavu. Také se shodli na tom, že vrah uchopil oběť za bradu a pak jí podřízl. Břišní dutina byla zcela otevřena. Střeva vrah vyjmul a položil je oběti na ramena. Z pánve byla vyjmuta děloha, horní část vagíny a zadní dvě třetiny močového měchýře. Ani jedna z těchto částí těla nebyla na místě činu nalezena. Řezy byly vedeny naprosto čistě a nebyl poškozen žádny z vedlejších orgánů, což opět ukazuje na značné anatomické znalosti vraha. Odborníci se shodli na tom, že nůž musel být nejméně 15 cm dlouhý a velmi ostrý. Dr. George Bagster Phillips dospěl k názoru, že rány mohl způsobit nástroj, který používají lékaři při pitvě nebo porážeči na jatkách.

Annie Chapmanová byla pohřbena 14. září 1888.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 571055
Měsíc: 5698
Den: 297