Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Váženej šéfe"

article preview

Tento dopis obdržela Centrální tisková agentura v Londýně 27. září 1888. Nejprve panovalo přesvědčení, že se jedná o podvrh. Když ale o tři dny později došlo k dvounásobné vraždě Elizabeth Strideové a Catherine Eddowesové, policie musela své stanovisko přehodnotit, protože Eddowesová měla uříznuté ucho přesně tak, jak sliboval pisatel v dopise. Policisté se rozhodli otisknout dopis v novinách, protože doufali, že by někdo mohl poznat rukopis. Bohužel se tak nestalo. Pohlednice Drzého Jackyho je evidentně psaná stejnou rukou jako tento dopis. Ať už jde o podvrh nebo ne, jde o první dopis, ve kterém pisatel použil přezdívku Jack Rozparovač (pokud nepočítáme dopis ze 17. září, který byl ale objeven teprve nedávno a který je možná 20 let starým podvrhem)

 

Překlad dopisu

Váženej šéfe

Pořád slyším, jak mě policie chytila, ale zatím mi tipec nezatli. Musím se smát, když ze sebe dělaj chytrý a žvaněj o tom, jak jsou na správný stopě. Po tom fóru s Koženou zástěrou jsem se válel smíchy. Mám spadeno na kurvy a budu je párat, dokud neskončím v klepetech. Ta poslední prácička byla skvělá. Té ženské jsem nedal čas ani vykviknout. Jak mě teď můžou chytit? Miluju svou práci a dám se znovu do díla. Brzy o mejch zvláštních hrátkách ještě uslyšíte. Z poslední prácičky jsem si v láhvi od zázvorovýho piva schoval pravou červenou, ale zhoustla jako lepidlo, takže se s ní nedá psát. Červený inkoust snad postačí. Ha ha. Při příští prácičce uříznu té dámě ucho a pro srandu ho pak pošlu policii, co říkáte? Nechte si tenhle dopis pro sebe, dokud toho neudělám víc, pak to rovnou otiskněte. Mám hezkej a ostrej nůž, a jestli dostanu šanci, chci se dát hned do práce. Hodně štěstí.

S úctou Váš

Jack Rozparovač

Nezlobte se, že jsem se podepsal přezdívkou.

Nemohl jsem to poslat dřív, protože jsem měl ruce od toho prokletýho červenýho inkoustu, nebyl to dobrej nápad. Teď tvrděj, že jsem doktor. Ha ha.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 3
Celkem: 571350
Měsíc: 5791
Den: 241